Young Professionals aan de bak: Speed Date Sessies

Wieringa & Partners biedt Young professionals ruimte om te groeien dankzij uitdagende opdrachten bij verschillende grootbanken in Nederland. Om goede matches te kunnen maken tussen een grootbank en de Young Professional organiseren we geregeld evenementen. Zo hebben we eerder deelgenomen aan de universiteitsstrijd, gaven we een masterclass solliciteren op de Vrije Universiteit van Amsterdam en geven we presentaties over ons programma. Ook op woensdag 9 september organiseerden we weer een evenement: Speed Date Sessies.

Van kroeg naar sollicitatiesetting
Zes Young Professionals waren door Wieringa & Partners geselecteerd om deel te nemen aan de speed dates sessies. Allemaal hebben zij kennis van- en ervaring met data, IT, SQL en scrum. De sessies vonden plaats in Klander Muelen in Dordrecht, een bar/restaurant dat al sinds 1976 bestaat. De sessies duurden elk 8 minuten, waardoor de Young Professionals zichzelf in een korte tijd moesten pitchen aan één van de drie managers van de grootbank.

Afbeelding: Klander Muelen

Daten met je toekomstige werkgever
Vanuit de grootbank waren drie managers aanwezig. Zij werken allen in een ander team en zoeken dan ook afzonderlijk naar enthousiaste professionals om hun team te versterken. Het doel van de speed dates was om een goede indruk achter te laten dankzij een kort gesprek. Ondanks dat je tijdens zo’n speeddate maar kort in kunt gaan op de kwaliteiten en ervaringen van de Young Professionals, kregen de managers toch een goed beeld van de kandidaten.

De juiste match
Om een goede match te maken gaat Wieringa & Partners met de managers in gesprek. Tijdens dit gesprek wordt besproken welke professionals een goede match zijn, op basis van de wensen van de grootbank. Voor de Young Professionals een spannende periode!