Universiteitsstrijd 2019: de finale

Op vrijdag 21 juni vond de finale van de Universiteitsstrijd 2019 plaats in het KIT in Amsterdam, ook wel het SDG-House genoemd. Alleen al kijkend naar deze prachtlocatie beloofde het een mooie dag te worden.

De dag bestond uit een inleidende presentatie vanuit de organisatie van de Universiteitsstrijd, gevolgd door een warming-up/ice breaker in de vorm van silent disco. Daarna volgde speeddates, waarbij wij samen met De Volksbank spraken met meerdere young professionals. Ook stelden alle deelnemende bedrijven zich voor door middel van een korte presentatie met bijbehorende video (zie het bericht ‘ Universiteitsstrijd 2019: het verhaal’)

Daarna volgden de presentaties van de studentengroepen. Alle 14 universiteitsteams hadden zich goed voorbereid, zo ook ons team van University of Groningen.

Hoe kan de Volksbank haar klanten beter helpen om financieel weerbaarder te worden en te blijven door middel van een op te zetten ethisch algoritme?

Op deze vraag hebben de vijf studenten van University of Groningen tijdens hun presentatie antwoord gegeven. Zij stellen dat het toepassen van een algoritme nuttig is om mogelijk onwettelijke toeslagen te identificeren. Dit algoritme kan toegevoegd worden aan de app van De Volksbank. Dankzij extra features in de app zal de kennis en het bewustzijn van klanten worden vergroot, wat leidt tot betere beslissingen en als gevolg minder onwettige toeslagen. Als resultaat zijn klanten financieel weerbaarder en is er een kleiner krediet-risico voor De Volksbank.

Ondanks dat we de eerste plaats niet wisten te veroveren, hebben we dankzij onze deelname aan de Universiteitsstrijd veel leuke mensen mogen ontmoeten en ons Young Professional Program verder kunnen ontwikkelen.